Think for yourself and question authority
(Timothy Leary)

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Φοούμαι...

Όσοι με ξέρουν, έστω και λίγο, γνωρίζουν τι shesa είμαι όσον αφορά τα αεροπλάνα. Γνωρίζουν επίσης τίτραβά το Αρκούδιν όταν ταξιδεύκουμεν. Τζιαι επειδή πλησιάζει ο καιρός που θα κάμουμεν το επόμενό μας ταξίδι, τζιαι επειδή πάντα κάτι ακούω/θκιαβάζω που μου προκαλέι σύγκρυο, θκιαβάστε τζιαι 'σεις το παρακάτω...
P.S. λαλείς η σάιπρους να τηρεί καλύτερα στάνταρτς;;

Πιλότος που ήθελε να συντρίψει το αεροσκάφος του μήνυσε την Qantas

Παρά το γεγονός ότι ένας πιλότος της αεροπορικής εταιρίας «Κουάντας» (Qantas) έπασχε από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, και είχε πολλές φορές ομολογήσει στους γιατρούς που τον εξέταζαν, ότι έχει έντονη επιθυμία να συντρίψει το αεροσκάφος που πιλοτάριζε, η εταιρία του επέτρεπε να πετάει για μια ολόκληρη τριετία!
Η πρωτοφανής αυτή ιστορία ήλθε στο "φως" της δημοσιότητας μετά την εκδίκαση της αγωγής, που έκανε ο πιλότος Μπράιαν Γκρίφιν (Bryan Griffin) εναντίον της Qantas, διεκδικώντας εργατική αποζημίωση, γιατί, όπως ισχυρίζεται, η κατάστασή του χειροτέρεψε επικίνδυνα την τριετία που η Qantas αρνούνταν κατηγορηματικά να δεχτεί ότι έπασχε από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.
Ο πιλότος Γκρίφιν παραιτήθηκε από την εργασία του το 1982, όταν πλέον είχε σχεδόν καταρρεύσει ψυχολογικά και δεν μπορούσε να εργαστεί άλλο.
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια της προσφυγής του κατά της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρίας, στην αρμόδια επιτροπή που εκδικάζει τις εργατικές αποζημιώσεις, από το 1979 μέχρι και το 1982 αρκετές φορές, όταν πετούσε, αισθανόταν έντονα την επιθυμία να σταματήσει τους κινητήρες του αεροσκάφους και να το αφήσει να συντριβεί μαζί με τους επιβάτες.
Μάλιστα, σε μια περίπτωση και ενώ το αεροπλάνο που πιλοτάριζε κατευθύνονταν στη Σιγκαπούρη και κατά τη διάρκεια ενός συναγερμού εκτάκτου ανάγκης, αντί να προβεί στους απαιτούμενους χειρισμούς, ακολούθησε τη διαδικασία που ακολουθείται στην απογείωση. Λίγο αργότερα, αντιλαμβανόμενος ότι δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσει το τι ακριβώς συνέβαινε, εγκατάλειψε ακυβέρνητο το αεροσκάφος και βγήκε έξω από την καμπίνα, ώστε να καταφέρει να ηρεμήσει και να σκεφτεί πιο ξεκάθαρα, για να επιστρέψει μετά από λίγο στο χειριστήριο και να επανορθώσει το λάθος του.
Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι ορισμένες φορές δεν επικοινωνούσε με τις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου πτήσεων ή δεν έδινε τις πληροφορίες για το ύψος που πετούσε το αεροσκάφος.
Το δικαστήριο διαπίστωσε επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της τριετίας, από το 1979 μέχρι το 1982 που η Qantas δεν δέχονταν ότι έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα που εκδηλώνονταν με βαθιά κατάθλιψη, η κατάσταση της υγείας του Γκρίφιν επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να σταματήσει να εργάζεται όταν κατάρρευσε η ψυχική του υγεία.
Τελικά, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η εταιρία πρέπει να του καταβάλει αποζημίωση, μετά την παρέλευση τόσων ετών, τόσο για τους μισθούς τους οποίους έχασε όσο και για τα έξοδα νοσηλείας και θεραπείας, καθώς και τα νομικά έξοδα στα οποία υποβλήθηκε προκειμένου να πάρει την αποζημίωση που δικαιούται.

Φοούμαι...


 

4 σχόλια:

  1. aman aman. niotho se niotho se. kai ego fooume para para para polla. pou tha pate? ine kontino i makrino taxidi?? ego thelo na pao londino ta xristougenna kai mallon tha katso sta vrasta mou giati foboume!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μισό ativan και θα πάεις μια χαρά.
    Παντως, εαν φοβασαι ενα psycho που πετά, τι να πεις για τις χιλιάδες psycho που οδηγουν.
    Επισης υπάρχει ενα ωραίο βιβλίο, η χαρα του να πετάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. She Demon: Ευτυχώς είναι κοντινό ταξίδι, 4-5 ώρες δηλαδή...άμα φτάσω και μπω όμως είμαι οκ...
    Okyaole: Ενημερωμένο σε βλέπω. Εδοκίμασά τα τζιαι τα πράματα εν όντως καλλύτερα. Τώρα όσον αφορά το βιβλίο, ο τίτλος μου φαίνεται κάπως οξύμορος. Περιπαίζουν μας πε μου;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειμαι του χώρου της υγείας. Επίσης μπορείς να πιεις Xanax, τα οποία επισης βοηθουν.
    Οσο αφορα το βιβλίο, οχι δεν σε περιπαίζουν. Και εγω στην αρχη ειχα κόλλημα, αλλα τωρα πλεον το απολαμβάνω.
    Ειδικά εαν μάθεις σε ποιες αρχες της Φυσικής βασίζεται, θα είσαι εντελώς άνετη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Συνολικές προβολές σελίδας