Think for yourself and question authority
(Timothy Leary)

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Γεναίτζες....

Άκουσα το τζιαι τούτο... (εννα σας εξηγήσω σε λιον ποιό).
Πρίν από λίγες μέρες ως γνωστόν ήταν η μέρα της γεναίκας. Εγώ, ως συνήθως, ήμουν αχαπαρή ως προς την επέτειο.
Ερωτήσαν που λέτε το Αρκούδι στη δουλειά οι συναδέλφισσές του, τί δώρο θα κάμει του Πατατούλλη για τη μέρα της γεναίκας. Το Αρκούδι τους απάντησε: "τίποτα φυσικά. Ο Πατατούλλης εν χρειάζεται ειδικό δώρο επειδή εν γεναίκα. Έτσι τζι' αλλιώς  κάμνω της δώρα κατά καιρούς".
Μόλις το ακούσαν τούτον οι κοκόνες εξεθυμάναν: "Τί εννοείς;"
Αρκούδι: "Εννοώ ότι μπορεί, εδώ και καιρό, να ψηφίζει, να δουλεύει, και γενικά να κάνει ότι κάμνουν οι άντρες. Δεν θεωρώ ότι χρειάζεται ξεχωριστό δώρο."

Όταν ήρθε σπίτι και μου το είπεν, εγώ συμφώνησα. Δεν εθελοτυφλώ, ξέρω ότι στην Κύπρο ο ρόλος των αντρών και γυναικών δεν είναι ισότιμος, αλλά θεωρώ ότι τα δικαιώματά σου πρέπει να τα διεκδικείς καθημερινά, μέσα από τις πράξεις σου, τζιαι όι να περιμένεις δώρο μια φορά τον χρόνο. Τώρα, αν μιλούμε για άλλες χώρες, μάλιστα! Η μέρα της γυναίκας αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε χώρες όπου η θέση της γυναίκας είναι σημαντικά υποβαθμισμένη.

Έτσι όπως τα σκέφτουμουν τούτα ήρτεν καππάτζιν ένα ρεπορτάζ στην τηλεόραση για μια διαδήλωση που εκάμαν γυναίκες στην Αίγυπτο, για τη μέρα της γυναίκας. "Εκεί, μάλιστα!" εσκέφτηκα. "Έχουν πολλά να διεκδικήσουν". Το ρεπορτάζ λοιπον έλεεν ότι, αν και λίγες γυναίκες εμαζευτήκαν για να διαδηλώσουν (περίπου καμιά εκατοστή), διαδηλώναν τζιαι κάποιοι άντρες στο πλάι τους. "Όπα! Σημαντική πρόοδος!". Ώσπου το ρεπορτάζ έδειξε στη συνέχεια αντιδιαδήλωση κάποιων αντρών που δεν συμφωνούσαν με την αναβάθμιση της θέσης της γυναίκας στην Αιγυπτιακή κοινωνία. Συγκεκριμένα, ένας άντρας είπεν μιαν κουβέντα που νομίζω εκφράζει πλήρως το μεντάλιτι των ανατολίτων αντρών "Οι γυναίκες πρέπει να έχουν κάποια δικαιώματα, αλλά όι όσα οι άντρες, γιατί είναι κατώτερες!". Έτσι απλά, εξεστόμησεν τούτον το πράμα, με πλήρη φυσικότητα, σαν να έλεεν π.χ. "η Γη γυρίζει γυρόν που τον ήλιον". Απλώς για τούτον, τζιαι δυστυχώς για πολλούς άλλους, έτσι ένι! Η γυνάικα είναι κατώτερη που τον άντρα. Τί να του πείς τωρά τούτου; Τί επιχείρημα να του προβάλεις;  Αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς καν; Το πιο πιθανόν να σου πεί: "Έτσι ένι, γιατί έτσι λέει ο Μωάμεθ/Αλλάχ".

 Τζιαι σκέφτουμαι: "Καημένες Αιγύπτιες...έννα απολαύσετε λίγες στιγμές σχετικής ελευθερίας πρωτού να αναλάβουν την εξουσία οι ισλαμιστές..."

2 σχόλια:

  1. Καημένες Αιγύπτιες...έννα απολαύσετε λίγες στιγμές σχετικής ελευθερίας πρωτού να αναλάβουν την εξουσία οι ισλαμιστές..

    sad but true re patatoulli mou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σόρρυ αλλά ο αρκούδης εν μεγάλος φαλλοκράτης!
    θεωρεί ότι κάμνει σου (τζείνος!) δώρο (εσένα!) το να δικαιούσαι να ψηφίσεις τζιαι να δουλεύκεις;!
    να τα βράσω για δώρα πε του! ας μεν ψηφίζω τζι ας κάθουμαι ούλλη μέρα να λιμάρω τα νύσια μου!

    τζι εσύ, τι εν τούτη η ..ηττοπάθεια;! θεωρείς ότι ΠΡΕΠΕΙ να διάς καθημερινά αγώνα για τα δικαιώματά σου (να ψηφίζεις τζιαι να δουλεύκεις);;! Εν θεωρείς ότι δικαιούσαι ένα δωράκι που τον αγαπημένο σου (που υποθέτω εν ο αρκούδος) στο άσχετο; Ένα λουλούδι, ένα μανικιούρ, ένα ζευκάρι φλιφλό, ένα treat τέλοσπάντων;; ΝΑΙ, ΕΣΣΙΕΙ ΑΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΜΝΟΥΝ.
    Όσην ώρα έθελεν να σκεφτεί το φαλλοφιλοσόφημάν του ο αρκούδης, επετάσσετουν τζιαι στο περιπτερο τζι έπιαννεν σου τες αγαπημένες σου πίσσες.

    αατεεε πρωίν πρωίν... >:[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Συνολικές προβολές σελίδας