Think for yourself and question authority
(Timothy Leary)

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011

Εθνικό Ντεκαπάζ!

Έχει καιρό που το λέω ότι σιγά-σιγά οι Κυπραίοι γίνονται όλο και περισσότερο όπως τους Σουηδούς. Τα μαλλία τους όλο και ποιό ξανθά που το οξυζενέ (eshei Σουηδέζες  που έν έχουν τόσο άσπρα μαλλιά), οι άντρες άτριχοι, νύχι στην τρίχα, διαιτολόγιο που αποτελείται κυριως από sushi και πατέ αγκινάρας, ταξίδια στο εξωτερικό για το weekend (και ας μας γαμά η cyprus με τις τιμές) και άμα λάχει διαδήλωση κάθε Δευτέρα έξω από το προεδρικό, γιατί άλλωστε έτσι κάνουν οι Ευρωπαίοι, διαδηλώνουν στον ελέυθερο τους χρόνο. Αυτό βέβαια δεν είναι κακό, γιατί μια χώρα πρέπει να είναι ευέλικτη στις αλλαγές όπως τον πρόεδρο της.
Τα κοπελλουθκια μας είναι πλέον δίγλωσσα (για να μπορούν να εξηγηθούν με τη "μαυρού", που πλεόν τη λέμε "κοπέλλα" γιατί δεν είμαστε ρατσιστές) και έχουν μάθει να λένε "please"  και "thank you" όταν τη διατάζουν. Επίσης τα κοπελλούθκια μας, που είναι  πιο έξυπνα από τα υπόλοιπα ευρωπαιόπουλλα, ξέρουν να παίζουν παγνίδια στο καινούριο τους ipad από 4 ετών (γιατί οι κούκλες είναι για μωρά),  έμαθαν να διεκδικούν τα δικαιωματά τους (π.χ. λένε της δασκάλας τους κουβέντες όπως "εν οι γονείς μου που σε πιερώνουν") και δεν έχουν ανάγκη να διαβάσουν βιβλία, γιατί αμα θέλουν κάνουν download το dvd, το βλέπουν στο dvd player του καινούριου Cayenne του μπαμπά (ή στο Χ3 της μάμμμας) και μετά το κάνουν  και 'like' στο facebook.
Όλα αυτά κάνουν τη ζωή μας πιο exciting αφού συμμετέχουμε στη δημιουργία παγκόσμιας κουλτούρας με τους ευρωπαίους συνάδελφους. Τί κι αν μας λείφκονται μερικά πράγματα (π.χ. μουσεία, συναυλίες εκτός που τες εδονίτικες, ανάδειξη κουλτούρας και ιστορίας, κοινωνικές παροχές, κοινωνικά δρώμενα, εθνική παιδεία, οδική συνείδηση, αυτογνωσία, καλοί τρόποι, διαφάνεια, ηλεκτρισμός, νερό, επιλογές φτηνής διασκέδασης, πάρκα & πράσινο, οικολογική συνείδηση, αντικειμενική δημοσιογραφία, αθλητισμος, πεζοδρόμια, επαρκή αστυνόμευση, μεταναστευτική πολιτική, εξωτερική πολιτική κ.α.); Όταν πάμε στο εξωτερικό, δεν μας ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους ευρωπαίους (γιατί είμαστε και μεις ξανθοί), εκτός και αν ξεχυθούμε οικογενειακώς σε καμιά παραλία. 
Αλλάξαν οι καιροί για τη μικρή μας νήσο: εφκάλαμεν τη βράκαν, τζιαι οι γενέτζιες το μουστάτζιν τους...

4 σχόλια:

 1. η ετικέττα σου που κάτω λαλεί τα ούλλα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ες γην εναλίαν Κύπρον 2011 τούτη εν πραγματικότητα όπως τα είπες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είσαι πουτζίνους που πιστέφκουν ότι φταίει ο πρόεδρος, α? Αρέσκουν σου τα πραξικοπήματα, α?

  Ιστορία κουλτούρα, εν ούλλα μαλακίες. Ένα θα σου πω:

  ΕΟΚΑ Β' ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.

  Τωρά σοβαρα: Θυμάσαι πριν απο λλία χρόνια τζειν το στοίχο...: Εν ούλλοι με τα στενά, εν ούλλοι μετα καμπάνα, ούλλοι αποφασίσασιν να κάμουν την πουτάνα.

  ΕΝ ΟΥΛΛΑ ΚΑΠΑΡΕ-ΚΡΟΥΣΤΕ ΤΑ ΚΡΟΥΣΤΕ ΤΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πιστεύω τζαι εξαναείπα το σε άλλο μπλογκ, ότι στην Κυπρο τα μωρά/παιθκια, βιάζουνται να μεγαλώσουν, βασικά υποχρεώνει τα η κοινωνία. Θέλουν να βάφουνται, να φορουν τακκουνια, τα εχουν κινητα, να εχουν ιΠαντ που ενιξέρω τζαι εγώ τι ηλικία πλέον. Εν απλά λυπηρό.

  Υ.Γ. Θα ψηφίσω το πολ σου όι ποιος πιστευκω θα εν ο επόμενος, αλλα ποιον προτιμώ που τες επιλογές σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Συνολικές προβολές σελίδας