Think for yourself and question authority
(Timothy Leary)

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Islam bashing

    Ναι, ναι, ξέρω τί  θα πείτε. Ότι είμαι ρατσίστρια (αν και δεν πρόκειται για ράτσα), ότι είμαι μισαλλόδοξη (κάτι που δεν ισχύει γιατί δεν δοξάζω κανέναν), ότι δεν αποδέχομαι  τη διαφορετκότητα (εξαρτάται τί το διαφορετκό έχεις). Και όλα αυτά μπορεί να ισχύουν, εντούτοις εγώ θα το πω και δικαίωμά σας να διαφωνήσετε.
   Ζούμε σε μια κοινωνία υπερπληροφόρησης, τεχνολογικής ανάπτυξης και εξέλιξης ιδεών, τουλάχιστον στην Ευρώπη. Όπως πολλοί άλλοι, έχω πάει σχολείο και πανεπιστήμιο, αλλά και να μην είχα πάει, έχω internet. Επιδιώκω να πληροφορούμαι και να μορφώνομαι. Ίσως λόγω των πιο πάνω δεν μπορώ να ανεχτώ παράλογες, κατά την άποψη μου, ιδέες και αντιλήψεις, οι οποίες να μην βασίζονται (έστω εν μέρη) σε προηγούμενη εμπειρία ή γνώση. Γι' αυτό, το βρίσκω αδύνατο να αποδεχτώ την 'διαφορετικότητα' όταν για παραδειγμα σε μια ισλαμική χώρα  καταδικάζεται κάποιος σε θάνατο επειδή είναι ομοφυλόφυλος. Ή όταν λιθοβολείται μια κοπέλα επειδή μόλις την έχουν βιάσει και είναι πλέον αμαρτωλή. Ή όταν  απαγορεύεται το Youtube επειδή προσέβαλε τον προφήτη. Ή όταν θεωρείται αποδεκτό να αρνείσαι το ολοκαύτωμα ή ακόμα και όταν υιοθετείται sharia law σε ευρωπαικό δικαστήριο σε περίπτωση διαζυγίου (με αποτελεσμα η γυναίκα να μην δικαιούται τίποτα). 
  Ακούω συχνά τη φράση: "Το ισλάμ είναι ειρηνική θρησκεία" και ψάχνω να βρώ μια λογική εξήγηση. Σκέφτομαι ότι εάν ονομάσω την "πόρτα", "παπούτσι", αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι εξακολουθεί να είναι πόρτα. Στην πράξη δηλαδή τί γίνεται;
   Εάν είναι έτσι η διαφορετικότητα, τότε ούτε την αποδέχομαι, αλλά ούτε και την ανέχομαι. Σε αυτή τη φάση μπορεί να σκεφτείται ότι προτιμώ κάποια άλλη θρησκεία, γι' αυτό μιλώ έτσι. Να σας διαβεβαιώσω ότι δεν πιστέυω στο θεό, αλλά συνάμα τον ευχαριστώ καθε μέρα που δεν γεννήθηκα σε ισλαμική χώρα. 
  Όσον αφορά στις άλλες θρησκείες, να πώ μόνο ότι οποιαδήποτε ομάδα ανθρώπων πιστεύει σε κάτι απλώς και μόνο επειδή μπορεί να γράφτηκε σε ένα βιβίο από κάποιον ο οποίος μπορεί να ήταν προφήτης, την βρίσκω το λιγότερο αδαή. Και δεν κάνω διακρίσεις, το christian bashing θα προκύψει σε επόμενη ανάρτηση.
   Πιθανόν να μου αντιπαραθέσετε την διαφορά πλούτου και μορφωτικού επιπέδου που υπάρχει ανάμεσα στους δυτικότροπους και τους μουσουλμάνους, άρα μάλλον σε αυτή τη διαφορά οφείλεται και η διαφορετική νοοτροπία.  Σε αυτό το επιχείρημα, το μόνο που έχω να πω είναι ότι θα προτιμούσα χίλιες φορές να ζω κάτω από το όριο της φτώχιας σε μια ευρωπαϊκή/δημοκρατική χώρα, παρά να ζω σε μία πλούσια ισλαμική.
  Δεν μεμφομαι τους πιστούς και τους 'πνευματικούς' ανθρώπους, αντιθέτως τρέφω θαυμασμό προς την αισιοδοξία και ελπίδα που διατηρούν. Αλλά, συνάμα πιστεύω πως κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι ελεύθερος να  απολάυσει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θυσιάζονται στον βωμό οποιασδήποτε πίστης.

9 σχόλια:

  1. Νοιώθω τη Χισμπολλάχ να σου κτυπά την πόρτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλά καλό ... αλλά πολλά βαρύ για κυριακή... κάμε το re-post αύριο...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τα θέματα που αναφέρεις για τις γυναίκες, για ομοφυλοφιλους κτλ με βρισκεις απόλυτα συμφωνή.....Ενιξερω αν εν η θρησκεία τζαι τα βιβλια αυτα καθ'αυτα το προβλημα...εν οτι μερικοι τα ερμηνευσαν ετσι τζαι εδημιουργησαν τουτη την νοοτροπία.... σκεφτουμαι το πως ζουν ας πουμε κοπέλες στην ηλικια μου σε έτσι χωρες τζαι εν μπορω να το διανοηθώ καν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τζιαι'γω σιαίρουμαι που εν εγεννήθηκα ποτζεί.
    Βασικά το πρόβλημαν του Ισλαμ εν πολλά απλό: εν έχουν μιαν κεντρικήν οργάνωσην της θρησκείας τους όπως καλή ώρα το βατικανό. Εν τα βρίσκουν κάν μεταζύν τους. Με αποτέλεσμαν να μεν γίνουνται γενικκες μεταρρυθμίσεις της θρησκείας (οπως καλή ώρα οι οικουμενικές συνόδοι) οπότε η θρησκεία μεινίσκει στάσιμη τζιαι είναι τζιαι σαμπτζεκτ ττου ιντερπρετέισιον, αφού το ίερον τους βιβλίον είναι ενα -εξαιρετικό- λογοτεχνικόν έργον, γραμμένο στην παλιάν μορφήν της γλώσσας (θυμίζει σου κάτι;),με λλια λόγια, ο κάθε ένας όπως νομίζει το ερμηνεύκει. Πίντωσε τζιαι ότι εν είχασιν δαιφωτισμό, ούτε ένα Μάρτιν Λούθερ, ε, έτα τζιαμέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απλά τζείνοι που εκμεταλλευτήκαν την δική τους θρησκεία ήταν πιο πουριτανοί τζαι πιο γάροι που τζείνους που εκμεταλλευτήκαν τες άλλες.
    Εν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί ένας ομοφυλόφιλος να εν μουσουλμάνος (ή ένας μουσουλμάνος ομοφυλόφιλος for all it matters). Ή πως μπορεί μια γεναίκα να υποστηρίζει φανατικά μιαν ιδεολογία που της λαλεί ότι εν κατώττερη.
    Γιατί να εν τόσο ασυγχώρητο δηλαδή η άρνηση της γενοκτονίας των Εβραίων που τους Γερμανούς τζαι όι η άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων/ Ποντίων/ Κούρδων που τους Τούρκους, η άρνηση της γενοκτονίας των ιθαγενών Αμερικάνων που τους "Αμερικάνους" τζαι η άρνηση της γενοκτονίας των Ιάπωνων που εμεινίσκαν στες ΗΠΑ που τους Αμερικάνους (κατά τον `Β Παγκόσμιο);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακκανούρη: Θα ήταν πιο πιθανόν να μου κτυπήσει την πόρτα η αστυνομία εαν έγραφα εναντίον του Χριστόφκια...
    Pipi: Τις Κυριακές πιάνουν με οι μάυρες σκέψεις.
    Πρασινάδα: Ουτε και γω δεν μπορώ να το διανοηθώ, φυσικά όταν δεν ξέρεις τί χάνεις δεν παραπονιέσαι.
    Ποστ: Πιθανόν να έχεις δίκαιο, αλλά έννεν ότι οι Χριστιανοί τα εκάμαν τζιαι πολλά καλλύτερα. Απλώς να μεν προσπαθούν να μας πείσουν ότι κάποια πράγματα είναι αποδεκτά επειδή τα λέει η οποιαδήποτε θρησκεία.
    Def: Συμφωνώ μαζί σου. Όσον για τη γενοκτονία, ανέφερα εκείνη των εβραίων γιατί εκείνην αρνουνται πεισματικά οι μουσουλμάνοι. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να έχουμε επιλεκτική μνήμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Post.

    Σίγουρα υπάρχει λόγος που το ισλάμ είναι όπως είναι. Ο λόγος μπορεί κάλλιστα να είναι αυτός που αναφέρεις. Μπορεί επίσης λόγος να είναι ότι πέραν της θρησκείας, το ισλαμ αποτελεί και αυτοτελές και αυτούσιο σύστημα διοίκησης.

    Όπως και να χει το πράγμα, ο χρόνος που θα πρέπει να παρέλθει για να επέλθει η μεταρρύθμιση στο ισλαμ που θα το κάνει συμβατό με τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πολύ πιο μεγάλος από το χρόνο που απαιτείται για να προστατευθεί η Δύση από την επικίνδυνη αυθαιρεσία του ισλάμ.

    Με λίγα λόγια: Θα μας πάρει shiλια χρόνια τούρτζικα να τους πείσουμε να κάνουν κεντρικό φορέα. Θα μας πάρει απλώς μια νομοθεσία να τους περιορίσουμε την όρεξη. Αν έχουμε όρεξη δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το πρόβλημα των μουσουλμανικών χωρών είναι ότι βάζουν τη θρησκεία πάνω από τους νόμους του κράτους. τζαι τούτο το πράμα εν γίνεται. για να πάει μπροστά ένα κράτος, μια κοινωνία πρέπει να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα όλων.να υπάρχουν αρχές σεβαστές από όλους που να ισχύσουν για ολους. πολλοί μουσουλμάνοι ακόμη και μορφωμένοι δεν το δέχονται, λένε πάνω από όλα το κοράνι. ενδεχομένως γιατί τους βολεύει. γιατί συντηρείται μια κατάσταση, όπου με βάση τους θρησκευτικούς νόμους το ένα τρίτο του πληθυσμού (άντρες) μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν στην πλειοψηφία των δύο τρίτων (γυναίκες και παιδιά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μάνα: Είναι δουλειά του κράτους να επιβάλει σε όλους τους πολίτες τους νόμους, χωρίς διακρίσεις. Φυσικά στις αραβικές χώρες ισχύει κυρίως ο μουσουλμανικός νόμος, ο οποίος ως γνωστόν, δεν λαμβάνει υπόψην τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Συνολικές προβολές σελίδας