Think for yourself and question authority
(Timothy Leary)

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Αλήθειες

Βαρέθηκα πιά να κρύβομαι πίσω από το δάκτυλό μου. Όχι μόνο εγώ, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι που μένουν σε αυτό το νησί, καθώς και γενικότερα οι άνθρωποι στον ελληνικό χώρο. Μπορεί να είναι Mediterranean thing, αλλά αναρωτιέμαι πώς κάποιος που διαθέτει έστω και λίγη ευφυϊα μπορεί να εθελοτυφλεί μπροστά σε τόση παραλογία. Συγκεκριμένα:
  1. Η Κύπρος βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή, ενώ ο Ελληνικός ζωτικός χώρος και συμφέροντα απειλούνται συνεχώς από την Τουρκία. Όσο για την ούτω καλούμενη "ελληνοτουρκική φιλία", αυτή δεν υφίσταται. Φιλία μπορεί να υπάρξει μόνο μεταξύ ανθρώπων και όχι μεταξύ κρατών, για ευνόητους λόγους.
  2. Οι Τουρκοκύπριοι δεν είναι ισότιμη κοινότητα, είναι μειονότητα. Έτσι κι' αλλιώς, ο κάθε πολίτης δικαιούται να απολαμβάνει ίσα δικαιώματα ανεξαρτήτου θρησκείας, εθνοτικής καταγωγής κτλ.
  3. Στην Κύπρο υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πολλά ομοφυλόφιλα άτομα, που υποφέρουν καθημερινά υπό το καθεστώς της διάκρισης και καταπίεσης. Η ομοφυλοφιλία δεν είναι "κανούριο φρούτο", ούτε αποτελεί απειλή προς τους θεσμούς της οικογένειας. Γι' αυτό το θέμα έχω να πω πάρα πολλά, έτσι θα το αφήσω προς το παρόν.
  4. Όλοι (σχεδόν) οι πολιτικοί είναι άτομα εγωπαθή, με πολλά λεφτά, που τους αρέσει να προβάλλονται. Ουδέποτε τους ενδιέφερε το κοινό καλό, αφού οι μίζες που πιάνουν και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν είναι αντίθετα πρός τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
  5. Οι δημοσιογράφοι μας είναι επίσης χάλια!!! Μόνο "πάσες" κάμνουν στον κάθε πολιτικό, ενώ πολλές δεν ξέρουν να "το συζητούν", αφού συνεχώς διακόπτουν, φωνάζουν, προσβάλλουν, παίρνουν ξεκάθαρη στάση υπέρ ή εναντίον προσκεκλημμένων, και γενικότερα κάνουν σαν υστερικές γυναικούλες.
  6. Ενώ η χρήση αλκοόλ και τσιγάρων έχει φτάσει στα ύψη ανάμεσα στη νεολαία (και όχι μόνο), πολλοι είναι αυτοί που κάνουν χρήση, ή έχουν δοκιμάσει "ελαφρια ναρκωτικά", χωρίς τις καταστρεπτικές συνέπειες του "λευκού θανάτου".Φτάνει πιά να φοϊτσιάζετε τον κόσμο. Βάλτε μιαν προτεραιότητα στην καταστολή!!
  7. Οι πλείστοι μπάτσοι είναι είτε λέσια, είτε κομπλεξικοί, είτε μαννοί...
  8. Κάποιος να πεί στις γενέτζιες που φκαίνουν στα περιοδικά ότι δεν ζούμε στο Hollywood... Μόλις πριν 35 χρόνια ήμασταν με τις ποδίνες μες τα χωράφκια.
Αυτά για την ώρα. Ενευρίασα πάλε...

2 σχόλια:

  1. Άκου ακόμα μια αλήθεια. Αν έγινες 30, δημοσια υπάλληλος και ακόμα έχεις πρόβλημα με τους μπάτσους, πάει να πει έχεις πρόβλημα. Φαίνεται σου δώσανε κανένα εξωδικο και εν το χωνευκεις ακόμα. Εν εισαι 21ενός πλέον, σοβαρευτου. Ως και στο αεροδρόμιο σου μιλησαν στον πληθυντικό βλέπω. Εν τούτο που λέω. Η ευγένεια με ορισμένους δεν πιάνει τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε μπάτσε...εν νομίζεις ότι το ότι οι παραπάνω θεωρούν σας λέσια πρέπει να σε προβληματίσει; Μεν ρίχνεις το φταίξιμο σε εμάς. Εν το πιο εύκολο πράμα. Έννεν τυχαία που οι παραπάνω κάτι έχουν μαζί σας...Εν γίνεται ούλλοι να έχουμεν πρόβλημα :/
    Τι σημαίνει εν είσαι 21 πλέον; Τζίνος που εν 21 εν παλαβός; Μεν είσαι ηλικιακός ρατσιστής. Εν τζιαι εγεννήθηκες με τον νου! Τζιαι εν έσιει ηλικία που οριμάζεις ή γίνεσαι σοβαρός. Αν εσύ θεωρείς ότι ορίμασες γλίορα, καλώς. Αλλά άφηστους άλλους να ωριμάσουν με την ησυχίαν τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Συνολικές προβολές σελίδας